Villefranche-sur-Mer dag 4

Sista hela dagen i Frankrike. Jag var sur för att jag blev väckt av en i sällskapet men tog mig till slut upp ur sängen och iväg till affären:
 
 
Jag köpte hem förjefla billig sprit som antagligen är både skitäcklig och svagare än vad det står på flaskan (har en viss erfarenhet av att "sprit" en köper billigt utomlands liksom blir is om man stoppar den i fysen).
 
Under dagen bestämde vi oss för att bara hänga vid poolen eftersom vi skulle åka in till Nice på kvällen. 
 
Vi hade med en flaska bubbel som vi drack nere vid havet. Sedan strosade vi, tittade på stan, jämförde menyer, drack drinkar på en bar där det jobbade en snygg norrman och sedan åt vi en jättegod middag.
 
 
Jag åt gnocci i tomatsås med sjukt mycket mozzarella. Det var förjefla gott.
 
Sedan tog vi en Uber hem till Villefranch, kastade lite macka och tog ett sista kvällsdopp i havet.
 
 

Villefranche-sur-Mer dag 3

Dag tre hängde vi på stranden!
 
 
Vi drack bärs, badade, tittade på ungdomar som verkade ha någon slags idrottslektion på stranden och jag läste en rätt gullig bok. Det var så himla chill och skönt.
 
På kvällen spelade vi biljard och sedan åt vi trerätters. Jag beställde lakto-ovo-vegetariskt (pga äter ju inte kött) men fick ändå bacon på min förrätt. När jag frågade om det var kött på den svarade hon att det bara var ost. Och när jag sa att det ändå såg ut som bacon kom hon visst på att bacon inte var så vegetariskt...
 
 
Huvudrätten var pasta med överkokta grönsaker och de hade slut på ungefär alla efterrätter som stod på menyn. Hade jag kommit ihåg vad stället hette skulle jag avråda människor (som kanske hamnar här via en googling på Villefranche) från att gå dit, men det har jag tyvärr glömt.
 
Vi avslutade kvällen med en liten promenad och ett nattbad i havet på vägen hem.
 

Villefranche-sur-Mer dag 2

Vi började dagen med att gå och handla och sedan åt vi baguette med brie i värmen på balkongen:
 

Efter frukost gjorde vi matsäck och sedan gav vi oss ut på äventyr. Först gick vi förbi grindarna till Nellcôte där Keith Richards tydligen höll till en gång i tiden, för på äventyr ska en ju passa på att titta på sånt:
 
 
Sedan såg vi massa vackert hav istället:

 
Vi gick länge tills underlaget ändrades från stig till riktig gångväg och vyn ändrades från bara natur till lyxiga hotell och hus:
 
 
Vi klättrade ner bland klippor för att äta och bada i havet:
 
Sedan gick vi hem. Hängde på balkongen och drack bubbel som kostade 13 kronor flaskan. Till middag åt jag en jättegod pizza som jag inte har en bild på för den såg ut som en helt vanlig pizza bara.

Villefranche-sur-Mer dag 1

OJ! Jag har ju helt glömt att visa hur jelfa fint det var att ha semester.
 
Här bodde vi under några dagar (ja inte precis i poolen men i en lägenhet i anslutning till den):

Lite piffiga byggnader:

En mindre piffig men rätt kul toalett på en restaurang vi åt på:

En väldigt god pasta, ett gott och billigt vin och ett resesällskap som åt musslor:
 

RSS 2.0