Vem behöver Lucia när älgen kan komma med ljuset?

 
Jag har en del lampor i vardagsrummet men den enda som är vid soffan är en taklampa, och taklampor gillar jag bara när de är släkta. Så jag gick och köpte en (tyvärr alldeles för lång) ljusslinga på Clas O. Det var den enda jag hittade med vit sladd som inte var batteridriven. Den får ju duga så länge, tills jag hittar en lite kortare som uppfyller kraven. 

Fler loppisfynd!

Jag köpte inte bara tallrikar på Kristinehamnsloppisen. Jag hittade också en brun kruka för (jag tror) 10 kronor:
 
En fin vas för 30 kronor:
 
Ett ljusfat för 5 kronor:
(OBS flyttar såklart på bladen om jag ska tända ljusen)
(OBS 2 har fatet för att jag gillar att samla alla saker på en bricka eller liknande pga tycker det ser lite mindre stökigt ut då)
(OBS 3 det stora ljuset luktar pepparkaka, alltså JÄTTEMYCKET pepparkaka)
 
Och en ljusstake till samlingen av "ljusstakar i guld med något slags bling", 30 kronor:
 

Ny hudvård!

 
I fredags gick jag till kronans apotek för att köpa det fuktserum jag alltid använder. När jag kom dit råkade det vara 50% på alla produkter från ACOs serie 25+. Så jag kom hem med lite saker därifrån istället:

  • Ett nytt serum som jag hoppas att jag inte gillar mer än det jag brukar ha (pga det här kostar mer än dubbla priset)
  • En ögonkräm som jag hoppas att min hud älskar eftersom jag fortfarande inte har hittat en ögonkräm som klarar av mina rynkor
  • En nattkräm som jag inte har några som helst förväntningar på. Det är förresten så himla tråkigt att nattkrämer så ofta kommer i burk? Det är jobbigt när man ska behöva skopa upp den med något pga ohygiensikt att stoppa fingrarna i burken.
Jaja, om typ en månad vet jag om något av det var bra. Håll tummarna (framför allt för ögonkrämen) så länge!

Jag har blivit med tallrikar!

 
Ja det är ju helt förjävligt att försöka fotografera när en kommit hem från praktiken vid 16:30 pga är ju mörkt som i någon slags grotta men: här är i alla fall några bilder på mina nya tallrikar!
 
Eller ja, det är bild på en av tallrikarna men jag köpte fyra (för det fanns inte fler). 10 kronor styck på en loppis i Kristinehamn. Inte så illa!
 
Jag har letat efter tallrikar där mönstret inte bara är på kanten. Och jag är ju väldigt svag för porslin som det här, som känns ganska tantigt, med blommor och guldkant. Det enda negativa är väl att det inte går att köra tallrikarna i micron. 

Saker ingen undrar över del 6: Smink, och att "slippa" åka på semester

Jag köpte den här när jag var i Budapest eller Gdynia:
 
Det är ett rouge som väl ser rätt trist och mörkt ut på bilden men som blir fantastiskt fint, korallfärgat, på huden. En dag insåg jag att det någon gång kommer att ta slut och Essence finns inte att köpa i Sverige (kanske går via www från utlandet dock). Så antingen fick jag ju åka på semester (yey, hade älskat det) eller så fick jag hitta en värdig ersättare (en tråkigare men billigare lösning).
 
Och en dag på ICA Maxi så bara var den där. Aloha från Viva la Diva. Och den är fan ÄNNU finare. Och luktar så himla gott.
 
 
Så nu behöver jag inte åka på semester, tyvärr.

MEN HALLÅ HUR BRA?

 
Jag älskar orginalet. Jag gillar den här versionen också.

En vecka inom psykiatrin

I måndags började jag på min nya praktik. Den här gången ska jag göra fem veckor inom psykiatrin. LIA är ju ett så himla bra sätt att testa olika arbetsplatser för att se vad som fungerar bra/mindre bra. Just psykiatrin har jag varit väldigt tveksam till eftersom jag har tänkt att jag inte är stark nog för att skriva om så tunga saker - då är ju fem veckor lagom lång tid för att testa om jag kan.
 
Efter första veckan kan jag konstatera att det går bra Det är klart att det är jobbigt och jag blir väldigt berörd när jag sitter och skriver men jag har mått som vanligt när jag har kommit hem. Jag lämnar det tunga på praktiken.
 
Jag tror att det är två faktorer som gör att det fungerar:
1. Arbetsplatsen. Det är kul att vara där. Man får skratta och prata strunt på rasterna. Jag tror att det är jätteviktigt att ha den balansen, att det får vara tungt medan man sittet och skriver och sedan när det är rast får man istället prata om senaste avsnittet av Bonde söker fru (som jag inte tittar på, men ändä!)
 
2. Människor vårdas inom psykiatrin på grund av att dom mår dåligt. Det är SÅKLART jättehemskt, men,alla som går där mår dåligt. Varje anteckning jag skriver handlar om att någon mår dåligt. Jag kan inte minnas något specifikt alls som jag har skrivit, allt flyter ihop, vilket också gör det så mycket lättare att släppa. 
 
Här är några andra saker som har hänt i veckan:
1. Jag fick hem ett paket med kläder jag hade beställt. Kläder som sitter bra är alltid kul.
 
2. Jag fick också hem ett paket med ett GLITTRIGT mobilskal som jag köpt. Glitter är alltid kul.
 
3. Jag köpte en ta med-kaffe på väg till praktiken i fredags, förutom att jag spillde typ halva över mig så var det klumpar i den??? Från mjölken. Så jävla äckligt. Tänkte att det skulle bli ett stående fredagsunnande men nu är jag inte ett dugg sugen på att köpa kaffe från rosteriet igen.
 
4. Igår spelade jag TP och Bezzerwizzer. Inser att jag är lika dålig som en paradise hotel-deltagare på geografi och historia. Däremot går det ganska bra med fulkultur (typ frågor om paradise hotel-deltagare). Och medicin!
 
5. Igår drack jag ett rödvin som jag inte tyckte var äckligt. Vi kom fram till att det var ovanligt svagt för att vara rödvin så det var väl säkert därför. 

Veg.

 
Jag äter sällan kött nu för tiden. Det blir nästan bara när jag är hemma i Hofors och då blir det oftast älgkött vilket alltid känns lite mer okej. Mitt nästa steg skulle bli att även dra ner på mejeriprodukter men jag har dragit mig för det eftersom ost, grädde, creme fraiche osv är typ det godaste jag vet. Jag har förut testat med att byta ut mjölken i kaffet men det har hittills bara blivit riktigt äckligt (har köpt hem iKaffe nu och ska prova till helgen). Igår och idag provade jag istället att byta ut matlagningsgrädde (något jag iofs knappt använder när jag lagar mat annars) och creme fraiche med Oatlys alternativ (iMat och iMat fraiche), 
 
Konsistensen var inte så trevlig, iMat fraiche trodde jag skulle ha samma konsistens som creme fraiche men den blev otroligt rinnig när man kokade den. Men det blev gott! Jag skulle inte säga att det blev precis lika gott som med riktig creme fraiche, men det blev bra nog (och bra nog är ju något jag satsar en del på just nu). 

Skiten är över och nu tänker jag vara okej

Jag har varit så trött. Jag gav för mycket av min energi till ett projekt i skolan och all ork försvann. Sedan stannade jag hemma i en vecka (eller ja, halva veckan var jag till och med hemma på riktigt, i Hofors) och bara vilade upp mig. Och nu är jag tillbaka!
 
Jag skulle inte säga att jag mår bra, för vi ska ju inte överdriva, men jag mår ovanligt okej. Det är november och i vanliga fall brukar jag gå under helt så fort det blir oktober, men inte nu. 
 
Jag skrev G på ett prov och jag fick komplettera en hemuppgift. Det skulle kunna förstöra mitt mående helt. Min gamla presationsångest kom tillbaka till mig när jag började på yrkeshögskolan (pga hur jag uppfattade andras förväntningar på mig). Och prestationsångesten har varit med mig sedan augusti förra året. Men så nu, förra veckan, insåg jag att: Jag är bra nog. Ett G eller VG spelar ingen roll, jag får min examen ändå. Jag får ett jobb ändå. Ingen vinner på att jag kräver för mycket av mig själv.
 
Min nya, fina instinkt firar vi med en helt fantastisk tolkning av Broder Daniels Shoreline:

RSS 2.0