Sportlovish


Cykel och yoga

 
Jag har haft ganska rejäla bröstsmärtor sedan i söndags. Jag har slutat få panik när smärtorna kommer för jag vet att det beror på ångest. Förhoppningsvis beror ångesten på att vi har ett enormt prov imorgon, för om den beror på det så går den snart över. Om den istället beror på att jag är ledsen över M så kan det ju ta en evighet innan det försvinner...
 
För att försöka lätta lite på smärtorna fick jag för mig att ge mig på yoga igen. Först cyklade jag lite för att bli varm och sedan sträckte jag ut min kropp. Och jag tror faktiskt att det hjälpte lite.

Just nu:

 
 
Håll tummarna för att jag väljer att plugga på rätt ord inför imorgon.

Javisst!

 
Igen! Titta så fint!

Lyxfrulle på en fredag

 
Sofie är här! Vi har ätit RIKTIG frukost (kändes lyxigt) och nu gör vi viktiga saker som att arbeta (hon) och plugga (jag).
 
Eller ja, jag skriver ju det här istället för att plugga...

Torsdag.

 
Idag hade vi vårt första prov i medicinsk engelska. Att lära sig typ fackspråk på engelska är bra eftersom det förenklar kommunikationen en hel del.
 
Det märkte jag väldigt tydligt när jag arbetade på kundtjänst. När jag inte visste vad telefonjack hette fick jag liksom försöka beskriva vad det var istället, och det var inte så lätt att göra sig förstådd då.
 
MEN i vår kurs förväntas vi lära oss artiga standardfraser för telefonsamtal och brev som vi bör använda för att inte förolämpa britter???? 
 
1. Jag skulle gissa att en stor del av våra arbetsrelaterade samtal kommer att vara med andra som inte heller har engelska som modersmål
2. Vad är det för fel på folk som blir förolämpade om man råkar använda fel hälsningsfras? Det är ju inte direkt som att jag säger något otrevligt?
 
En stor del av provet gick dessutom ut på att återge, ord för ord, ett brev som fanns med i vår lärobok. Vad är det ens för examination? Test i fotografiskt minne?
 
Nä. Inte min favoritkurs. Tur att den är slut redan till våren.
 
PS. På bilden är en middag från början av veckan. En vegetarisk tacoröra med svarta bönor, paprika och tomater. Också en sallad med mango och fetaost till. Fett gott!

En helg i Stockholm

 
Hade en så himla bra helg i Stockholm! I fredags fick jag hänga med både Emelie och Frida, äta god burgare på Vigårda (se oskarp bild ovan) och dricka bärs. I lördags hade Sofie fest och då fick jag äta pizza, dricka bubbel, hänga med ännu mer bra folk och känna mig ung genom att festa till halv sex på morgonen. 
 
Det börjar sjunka in mer och mer nu att jag är ENSAM (även om jag inte känner mig som singel än) och därför känns bra helger extra viktiga.

Mot Stockholm!

 
Och mot en himla massa fina vänner som jag ska få umgås med i helgen! Hurra!

Bilder på saker jag har ätit på senaste tiden. Varierande kvalitet på både mat och bilder.

1. Färdiga, vegetariska dumplings. Goda!:
 
2. Kantarellrisotto med bönbiff:
 
3. Halloumiburgare på Max (god, smakade lite för lite halloumi):
 
4. Lite olika saker från ICA, bland annat daim:
 
5. Toast:
 
6. BBQ-sandwich på Max, fick stora klumpar av Oumph!, det var lite äckligt. Men milkshaken var god:
 
7. Bulgursallad och bönbiff. På ny tallrik:
 
8. Bananpannkaka med hallongrädde:
 

Onsdag

 
Idag fick jag en puss på näsan av en tax. Det var någon som hade med den till skolan, den sprang lös i en korridor så jag passade på att hälsa lite.
Han hette Ulf (OBS! var en människa som berättade det, inte hunden) och såg ut som en farbror.
 
När jag träffade taxen Ulf kände jag mig genuint glad för tredje gången sedan jag blev dumpad. Det var en skön känsla. Hoppas den kommer tillbaka snart. 

Dålig mobilbild på bra olivtips!

 
Nya olivtips:
 
1. Gröna vitlöksoliver från Ridderheims är mina bästa oliver hittills (jag har ju inte hunnit äta alla oliver eftersom jag inte har gillat oliver så länge)
2. Oljan är SÅ JÄVLA GOD att använda som dressing
3. Man kan "fylla på" oljan med lite extra olivolja = den räcker längre!
4. Har man olja kvar och spär ut den lite kan man köpa billigare oliver och lägga i oljan = billigare oliver blir lite godare!
 
Jag tröstäter dyra oliver typ varje dag. Det får vara okej.
 
(Här är ett gammalt olivtips, det är också bra)

Ljust

 

RSS 2.0