Lugnet

 
Besökte Valbo Köpcentrum idag. Fick hjärtklappning varje gång det blev lite för trångt. 
Det kändes så skönt att komma tillbaka till lugnet igen. Så skönt att slippa människor jag inte känner.
 
En får väl hoppas att det går lite bättre på onsdag när jag åker till Stockholm...
 
 

Nya glas och nya drinkar

 
Förra helgen köpte jag nya glas. Jag har letat efter glas som ser ut som martiniglas utan fot ganska länge nu och på sedan bara stod dom där på Cervera en dag. Hallelujah!
Nya glas behöver ju såklart invigas och eftersom jag också hade fått en ny blender så passade jag på att testa den också.
 
Jag gjorde först en frozen margarita. Jag gillar att ha jävligt mycket lime och lite, lite sockerlag i min margarita. På kvällen kom en från min klass för att plugga lite. Jag bjöd på middag (rödbetor med chèvre, smördegspiroger, hummus, fetaostkräm, oliver, vitlöksbröd) och hon hade med lite vin. Sedan testade jag att göra frozen daiquiri med mango också. Det kanske inte blev så mycket pluggande på cellen, men det var himla trevligt.
 
Och sedan lite skryt på det: Jag är riktigt bra på riktigt syrliga drinkar!

Netflixtips: Making a Murderer

 
Om man vill plåga sig själv kan man se välgjorda Making a Murderer på Netflix. Jag kunde inte sluta titta för jag blev så fängslad. Den var så jävla tung och deppig.

GRAPPA

 
För ett tag sedan var vi ute och åt på Grappa i Karlstad. Vi åt en varsin köttbit med mycket sås (det ligger alltså en köttbit i såsen - men det är ju lite svårt att se på bilden). Jag åt rostade rotfrukter till och M åt pommes anna. Till efterätt drack jag en flädermargarita som var god men jag fick inget salt på kanten.
 
Och att jag inte fick salt på kanten på min drink var också det enda jag har att klaga på. Det var jättegod mat och det var väldigt bra service. Toppen!

Varför ha en när man kan ha två?

 
Julgranar alltså.

Världens mest ångestfyllda tågresa

 
Igår släpade jag en jättetung resväska till stationen. På stationen stod det att tåget mot Falun skulle komma in på spår 1a. På skylten vid spår 1a stod det att tåget skulle gå till Trollhättan.
Det gjorde mig osäker och när jag blir osäker så blir jag stressad.
 
Men jag kom med på rätt tåg. Allt gick ganska bra.
 
Sedan stannar vi i Grängesberg och där ropas det ut ett meddelade om att tåget inte får åka vidare "eftersom spåret har utsatts för ett hot". Eftersom hela mitt huvud är fyllt av katastroftankar så tänkte jag direkt att det var ett bombhot och att jag skulle få spendera min jul som en död människa.
Efter ett tag fick vi åka vidare till Ludvika men där var det stopp igen eftersom hotet var mellan Ludvika och Borlänge. Hotet som ju alltså inte var ett bombhot utan att någon lagt stenar på spåret (hatar folk!!!). I Ludvika fick vi därför sitta ganska länge.
 
Till slut ropades det ut att det skulle komma en buss från Grängesberg och den skulle kunna ta med sig 50 personer. Alltså färre platser på bussen än vad det var folk på tåget.
Det ropades ut att dom som skulle vidare med annan anslutning skulle få förtur. Jag skulle det. "Gå och prata med hen i cafeterian om ni hör till den grupp som ska få förtur" ropades det ut. När jag kom dit var det ingen personal där - bara en himla massa folk som ville komma med bussen...
 
Efter ett tag kom någon från personalen och hämtade mig och jag gick tillsammans med en grupp människor till den plats dit bussen ska komma. När jag står där är det något som smäller, skithögt, precis bredvid mig. Jag skrek högt rakt ut. Troligtvis vad det bara en smällare men eftersom jag har mina katastroftankar var jag ju helt säker på att någon skulle döda mig.
 
Jag satt därför med extrem ångest hela bussresan till Falun och var säker på att det snart skulle smälla igen.
 
Och nu känner jag lite att jag nog aldrig vill åka kollektivt igen.

PS. ett litet, litet bus

När jag skrev det förra inlägget så kom jag att tänka på ett bus jag brukade göra när jag jobbade på kundtjänst.
 
Ibland så gick folk från sin dator utan att låsa den. Det fick man inte. Som straff brukade folk byta bild på skrivbordet eller skicka smått skamliga förslag till andra kollegor (så att det såg ut som att den som glömt att låsa datorn var lite intresserad av ett kontorsragg...) 
 
Sånt sysslade såklart inte jag med!
 
Vad jag däremot gjorde var att lägga in låtar i folks listor på Spotify. En gång la jag till Heartbeat song med Kelly Clarkson i alla spellistor min kollega hade. Det var kul!
 
Det är också kul att göra nya playlists åt folk. En gång tyckte jag att samma kollega bara lyssnade på massa gubbar så då gjorde jag en playlist med bara kvinnor åt honom.
 
Lite busigt men mest snällt.

Saker ingen undrar över del 3: My year in music

Hallå!
 
Idag ska vi titta på vad Spotify påstår att jag lyssnade mest på under 2015. 
Det blev himla pixligt när jag klippte bilderna i min ipad. Och jag klippte visst lite snett ibland.
 
MEN AJA NU KÖR VI.
 
Mest spelade artister:
 

Jag är lite förvånad över att Kristin Amparo är med på listan. Men annars är det inget överraskande.
 
Mest spelade låtar:

 
JAJA det är ju inte så himla creddigt att lyssna på Kelly Clarkson men det skiter jag i!
 
Mest spelade album:
 
 
 Och slutligen Spotifys sammanfattning av mina årstider:
 
 
Jag tror att Spotify ljuger lite för mig. Jag gillade ju inte ens Den svenska björnstammens senaste album...
 

Tips!

 
Sápmi sisters finns på SVTplay och är mycket bra.

Saker ingen undrar över del 2

 
Vill man ha ett billigt men helt okej contour kit så är det här ett tips. Jag köpte mitt från ASOS. 
 
En gång när jag använde det på morgonen, och det var väldigt dåligt ljus, så tyckte jag att det liksom blev lite mesigt. Så jag drog på lite mer mörka skuggor. Sedan gick jag till skolan och kände mig COOL och SNYGG. På lunchrasten sa en i klassen "du verkar ha något där" och pekade på mitt ansikte "kan du kanske ha lagt handen i blyerts och sedan råkat ta dig i ansiktet?". Nä. Nä det bara lite för mycket smink...
 
JAJA. Man lär sig av sina misstag. Förhoppningsvis.

Saker ingen undrar över del 1

Ny kategori på bloggen! Att berätta om min vardag känns rätt onödigt just nu eftersom det enda jag gör är att pendla, ha praktik, laga mat (gärna halvfabrikat) och sova. Inte så himla spännande i längden.
 
För att jag inte ska tappa mitt bloggande helt så tänkte jag berätta om saker som är totalt ointressanta (till skillnad från min vardag eller???) men jag tänker berätta om det som om någon bryr sig. Det blir lite som svar på frågor som ingen har ställt...
 
Först tänkte jag berätta om hur sur man kan bli på en primer.
 
Jag köpte en gång en grön primer från elf. 
 
 
Den var jättebra! Men en dag när jag skulle använda den så kom det inte ur något ur den. Jag tänkte att det kanske var något fel på pumpen så jag bestämde mig för att plocka isär den:
 
 
Lurigaste förpackningen i stan! Det var bara produkt i den silvriga delen av förpackningen. Det kanske jag borde ha insett tidigare, det kanske var korkat av mig. MEN JAG BLEV I ALLA FALL SKITSUR och tänker inte köpa den igen.

Jag har det bra!

 
Blir bortskämd. Äter goda oliver, dricker gott vin och bidrar inte med något alls. 

Gårdagens fredagsöl:

 
God!

Middag med Sofia!

 
Igår åt jag middag med Sofia. Hon bjöd på en potatisgratäng med massor av vitlök och ost. Det var så jävla gott! 
Till dessert hade jag gjort någon slags citronmousse med philadelphia i. Den var också god.

Mot Hofors!

 
Hurra!

RSS 2.0