Det är så logiskt.

 
Vår router har ballat ur. Lite då och då får den för sig att spärra lite sidor, bland annat blogg.se. Om den inte hade spärrat blogg.se hade jag nog bloggat om hur arg jag var på den. Det var kanske tur att det inte gick.
 
En annan sida den också spärrat flera gånger är SVTplay. Igår var det dock bara Öppet Arkiv som krånglade så jag fick byta ut Mat-Tina mot Jills veranda. Jag har dragit ut lite på att se det eftersom jag tyckte att första avsnittet var väldigt bra - och jag var väl rädd att resten skulle vara sämre.
 
Hittills har jag inte blivit besviken.

Allt jag tänker på.

 
Det känns som att dagarna bara är en transportsträcka fram till semester. Det kanske låter som en tråkig känsla men jag tycker att den är ganska fantastisk. Jag har läst (kanske var det i Aftonbladet så sanningsgraden kan ju ifrågasättas) att man blir lyckligare av att ha något planerat en bit fram i tiden eftersom man mår bra av att planera. Jag tror nog att det stämmer för jag har känt mig himla uppåt på senaste tiden. 
 
Att jag har varit himla uppåt kan också bero på solsken, bar asfalt och nya tygskor. Sådant får mig alltid på bra humör.

Om vi ses på stan kan vi säga hej och allt är bra.

 
Att skriva positiva saker gör att jag tänker positiva tankar och positiva tankar är ju det bästa en kan tänka. Så, här kommer en bra sak:
 
I vår hall, precis utanför vårt badrum, finns det en fläck som är varm. Där brukar jag stanna ibland och bara värma fötterna lite. Det är liksom som att vi har en liten fläck golvvärme - och den fläcken är ganska fantastisk!

I natt ska du få sova gott. Alla krav ska du få glömma bort.

 
Imorgon när jag vaknar har jag ännu en lön på kontot. Det är en ganska bra sak att tänka på precis innan en ska sova.
 
Ofta klagar jag eftersom:
Det är inte en hög lön.
Jag känner mig ofta trött på mitt jobb.
Jag skäms över att göra något som är långt från min utbildning.
 
Men det är en lön och jag är himla glad över att jag får den. Himla glad över att jag i alla fall har ett arbete och en inkomst. 

Vispa smeten fluffigt.

 
Det blev en bloggfri helg eftersom jag hade viktigare saker för mig. Viktigare saker betyder:
 
Umgås med mamma och pappa
Se Jesus Christ Superstar
Se på OS
Sova på soffan
Äta mycket god mat
Se på gamla avsnitt av Mat
 
Nu är det ny vecka vilket jag inte känner mig helt redo för - jag känner mig trött och trasig i kroppen med halsont, munsår och huvudvärk. Men nu är det bara 15 dagar kvar till semester och varje gång jag tänker på det så känns allt mycket bättre!

Paket!

 

Vetenskapens värld.

 
Vetenskapens värld lär mig om hur appar gör mig till en hälsosammare människa. Eller ja. Om jag lyckar hålla mig vaken. Igår somnade jag efter ungefär fem minuter. Inte för att jag är ointresserad alltså - jag är bara väldigt, väldigt trött.

Tre veckor kvar.

 
Min cykel har fått komma fram några gånger igen. Det är lite jobbigare att ta fram den, i den här lägenheten jämfört med den förra, eftersom jag måste bära den hela vägen från klädkammaren till vardagsrummet - och sedan tillbaka igen. Bara det känns lite som ett träningspass.
 
Ibland när jag cyklar får jag för mig att grannarna står och glor på mig och då drar jag ner persiennerna (skumt ord). Det är rätt bra att fortsätta ha persiennerna nere när jag sedan får för mig att ta bilder på mig själv efter att jag har tränat - för det är kanske inte helt normalt beteende.
 
Min träningsmotivation just nu är min förhoppning om att min träning leder till bättre självförtroendet när jag ska ligga och slappa vid poolen om tre veckor. Det är kanske den bästa motivationen hittills.
 
PS. Visst passar strumporna bra till byxorna?
 

Hallelujah!

Sov tio timmar. Vaknade till solsken och några plusgrader. 
Det känns som ett fantastiskt sätt att börja veckan på.

Öltestarfredag blev öltestaronsdag + öltestarlördag.

I onsdag var det ju hockey på TV. Och till hockey får en ju dricka öl så jag passade på att testa den här:
 
 
Den smakade som att dricka öl ur en burk på ett dåligt sätt. Den var inte äcklig (för jag drack upp den) men inte tillräcklig god för att köpa igen.
 
Igår var det party. Och då passar det ju bra att testa en ny öl - så jag testade den här:
 
 
Den här ölen får betyget: JKDGI (vilket betyder: jag köper den gärna igen).

Sweet dreams.Jag är så trött att jag ser prickar som inte finns. M påstår att jag är full efter att ha druckit nästan en hel flaska öl när vi tittade på hockey. Jag tror mer att det beror på att jag gick upp tidigt imorse.

Nu tänker jag i alla fall läsa tidningar om mat tills jag somnar - jag tänker att det borde leda till snälla (och kanske goda) drömmar. 

Dead like me på Netflix.

 
Just nu ser jag den gamla serien Mitt liv som död/Dead like me på Netflix. Den handlar om George som dör och efter sin död får arbeta som lieman. Jag började titta för att jag minns att jag tyckte mycket om den när den gick på TV.
 
Sidospår: Jag kollade upp vilket år säsong ett gick på TV i Sverige, vilket var 2004. Hann tänka "oj, det var ju inte alls länge sedan" för att sedan inse att "inte alls länge sedan" egentligen är 10 år. Slut på sidospår.
 
Jag gillar den nu också. Den är rolig. George (Georgia) som är huvudperson i serien är en väldigt bra karaktär - framförallt så gillar jag att hon inte bara har klassiska killar-och-kärlek-problem.
 

Snabbmakaroner och köttbullar.

 
Varje måndag är som måndagen innan. Jag borde göra något vettigt av min morgon men ligger i sängen så länge att jag måste skynda mig till jobbet. Jobba är väldigt jobbigt men det är kul att prata med kollegor om vad som hände i helgen och få en liten dos skvaller. Klockan blir kväll och jag får gå hem. Hemma äter vi makaroner med köttbullar eller med falukorv eller pyttipanna med stekt ägg. Jag är trött men kan inte sova för att jag blir stressad över att jag måste kliva upp på tisdagen och därför tittar jag på serier tills klockan blir alldeles för mycket.
 
Slut på måndag.
 
Repetera när nästa vecka börjar.
 

29 dagar kvar.

 
Den här dagen skulle jag egentligen ha börjat med ett besök till polisen för att skaffa ett nytt pass. Men eftersom jag inte har någon aning om hur lång tid det tar att gå dit, hur lång tid det tar där samt att det var problem att passa in tid med bussarna dit så bestämde jag mig för att vänta till på torsdag istället. Det vore ju ganska dumt att vara sen till jobbet bara för att jag är dålig på det där med att beräkna tidsåtgång.
 
Jag är såklart lite nervös att jag inte ska hinna få ett nytt pass bara för att jag skjuter fram mitt besök några dagar. Men, beräknad tid för ett nytt pass ligger på fem arbetsdagar och vi har ganska många fler arbetsdagar kvar innan det är dags att åka. 

Åh lördag, jag saknar dig redan.

 
Igår var vi på Veronica Maggio på Nöjesfabriken. På grund av dåligt arrangemang vid insläppet missade vi förbandet Mash Up International vilket var tråkigt. Maggio var som vanligt hur bra som helst. Hon vickade på höfterna med handen på huvudet och sjöng bättre än på skiva. Efteråt var jag på två olika fester och sedan tillbaka på Nöjesfabriken igen för lite dans. Helt bra lördag alltså!
 
(Bilderna ovan visar min lördagsfrunch - den var också ganska bra).

Öltestarfredag - med sällskap!

 
Igår var jag sugen på fredagsöl och det var Therese på mitt jobb också. Så vi slog oss ihop och drack vår fredagsöl tillsammans.
 
Jag fortsatte med mitt öltestande och gav Bavaria Premium och Åbro Sigill en chans - och jag tyckte om båda! Jag kan ingenting om öl, så jag kan inte berätta varför eller vad som var bra, jag kan bara berätta att det var gott. Jag drack också ännu en Kaltenberg Organic eftersom jag har varit på Systembolaget och köpt på mig några fler av den.
 
Det är så himla bra med öltestarfredag - då hittar jag lite nya favoriter och vågar köpa annat än Heineken. (OBS! Det betyder inte att jag slutat köpa Heineken, bara att jag kan variera mig lite mer).
 
Hittills har jag bara köpt hem och testat en öl som jag inte alls tyckte om. Leffeblä kallar jag den:
 

Det står stilla.

Det händer ingenting speciellt. Jobbar (går inte bra just nu), lagar mat, äter mat, badar badkar, sover. Ibland lite träning (när jag tvingar mig själv) och ett avsnitt ur någon serie. Ibland kanske några minuter av Vetenskapens värld, om svampar, innan jag somnar. Inget nytt har hänt den här veckan. Det finns tyvärr inget intressant att berätta.

En liten uppdatering.

(Bild från söndagsbrunchen).
 
Igår hetsköpte jag biljetter till Veronica Maggios spelning i Karlstad eftersom det stod att det bara fanns ett fåtal biljetter kvar. Det är ett himla bra säljknep för än är det inte slutsålt i alla fall.
 
Annars då?
 
Igår gjorde jag vegetarisk lasagne med hemgjord pasta. Tanken vad god men maten var inte fullt så god eftersom den inte var såsig nog.
Idag testade jag att göra enchiladas. Där blev resultatet mycket bättre.
Två nya maträtter och än det bara onsdag! Ganska så duktigt av mig, faktiskt.
 
Tränat har jag också gjort. Jag känner mig som en så himla bra människa varje gång jag tränar. Om det inte vore så jobbigt skulle jag nog göra det hela tiden.

Måndagslistan.

(Jag har haft lite problem med att lägga in bilder, men här är i alla fall en bild på aubergine).
 
Jag tänkte börja veckan med att gå upp tidigt och köra ett träningspass och dricka kaffe gjort på nymalda bönor. Istället sov jag till halv elva. En kväll med fest tar rätt mycket på kroppen och tröttheten sitter i tills efter helgens slut. En är ju inte 20 längre så att säga.
 
Att börja veckan med sovmorgon är såklart inte så tokigt. Sovmorgon på måndagar är faktiskt bland det bästa med mitt jobb. Några andra bra saker med mitt jobb är:
 
- mina kollegor (inte alla såklart, men många)
- att jag får lön för att vara där
- att jag får vara ledig ibland
 

Horisonten, nu har de sålt den. Snart växer här betong i vägen för vår soluppgång.

 
Jag skrev ett inlägg om att jag behöll min titel som limbomästare samt vad jag har för mål inför veckan som kommer (vilket är precis samma som förra söndagen) men sedan sa datorn ifrån och hela inlägget försvann. Det var dock ungefär lika ointressant som det här inlägget - så egentligen gör det ju inte så mycket.
 
Nu: somna till Sherlock.
Imorgon: SOVMORGON!

RSS 2.0