En bild från en toalett i Södertälje:

 
 "Vi säger nej nej nej nej nej NEJ nej till att vara här på nyår om någon frågar" sa jag och M. Nu blev det på något vis så att vi ändå ska ha nyårsmiddag hos oss. Men bara förrätten. Huvudrätt äter vi hos en granne och efterrätten hos en annan granne.
 
Den där oroliga delen av mig är mycket mer nervös än vanligt. Partyfixaren i mig är som ett barn på julafton. 

Jag har en del saker.Det är himla bra att jag får åka bil tillbaka till Karlstad. Att ta med sig allt det här, och lite till, på ett tåg hade varit väldigt jobbigt. 

Det är alltid lite tråkigt att behöva åka tillbaka till Karlstad igen - det är ju så fint att vara hemma hos mamma och pappa. Men jag längtar efter M och det ska bli kul att inviga mina fina julklappar (så som kaffekvarn, matberedare och pastamaskin).

Mönster passar med mönster?Jag har det bra! Missmatchar mina kläder och dricker fredagsöl. 


OBS! Att byxor och stumpor inte riktigt passar ihop har inget med alkoholen i ölen att göra.

Jag har laddat ner en app...... som det går att göra hysteriska, plottriga och fula kollage i. Det är hur kul som helst

En vit jul.Igår såg man lite snö i en av grushögarna, tyvärr är det borta idag. Men det var i alla fall inte en julafton helt utan snö! 

Lilla julafton.Jag skriver det här från en iPad. För jag fick en sådan av M i julklapp. För dyr julklapp tyckte jag. M sa att han visste att jag skulle tycka det men köpte den ändå. Och jag tog emot den ändå. 

Batman.

 
Idag gjorde jag marmelad. Det är rätt konstigt med tanke på att jag inte äter marmelad. Men det såg så mysigt ut när Ernst gjorde det på TV att jag var tvungen att testa. Jag tror nog att jag ska börja äta marmelad nu. Annars får jag ge bort den, det är ju så himla trendigt att ge bort saker man har gjort själv.

"För hjärtat sitter här till vänster så tänk efter vilken sida ni vill ska leda detta land"

 
Musikhjälpen är slut. Det känns tomt.
 
Något som inte är tomt är min mage. 
 
Igår var vi på julbord med Ms jobb. Det fanns så mycket mat att jag fick dåligt samvete. Om vi hade haft den maten hemma hos oss hade vi klarat oss i några månader. Varje jul brukar jag försöka smaka något nytt - igår var det som att jag provsmakade för flera jular framåt. 

#mh13 och julkortsverkstad

 
Det har hänt något konstigt: jag har tappat shoppinglusten. Fördelen med det är att jag inte gör av med massor med pengar i onödan. Nackdelen är att jag inte förstår vad som har hänt med mig.
 
Idag skulle jag gå på stan (precis som jag skulle i tisdags) och istället sitter jag hemma i soffan framför Musikhjälpen (precis som i tisdags).

Matchar

 
Förut var adventsljusstaken rosa. Sedan fick den samma färg som köksstolarna istället.

Ännu en anledning till att stanna inne hela dagen:

 

Du bara vände på klackarna arrogant med din flaska på 13%

 
Ledig tisdag. Jag hade planerat att släpa mig ner på stan för lite shopping av inget speciellt. Istället har jag fastnat här i soffan med Musikhjälpen och min tredje kopp kaffe. Istället för att lägga pengar på nya kläder jag egentligen inte behöver lägger jag några kronor på att önska låtar för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. 

#mh13 - alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet

 
Musikhjälpen är igång och imorgon är jag ledig. Ni kanske kan lista ut vad jag kommer att göra hela tisdagen.

Hale to nothing

 
Hale to nothing? God! Sällskapet jag hade till min öl? Ännu bättre!
 
Igår bjöd Lisa mig och Sofie på falafel. Jag gillar inte kikärtor eller koriander - men jag älskar Lisas falafel! Jag undrar hur jag ska göra för att försöka lura i M att vi ska äta lite mer vegetariskt hemma. Kanske kan jag relatera det till sport på något sätt?
 
 

Lura sig frisk?

 
Dåligt med idag:
Fortfarande ont i huvudet
Jobbade trots att jag mådde blä
 
Bra med idag:
Fick vet att jag uppnådde några mål i november = BONUS!
Åt "saker som jag tycker är goda" till middag (M fick köttbläfärsbläsås).
Jag drack kaffe igen
Efter torsdag kommer fredag!

"Nä, jag gråter inte alls, sluta, kolla på filmen istället för att kolla på mig"

Jag var hemma idag igen. Under fem dagar av huvudvärk har jag sett alldeles för många filmer som egentligen inte är speciellt sevärda. En del av filmerna såg jag för andra gången. Nästan alla filmer jag har sett har varit romantiska komedier och jag är helt enkelt väldigt svag för sådana för även en dålig romcom får mig oftast att gråta i slutet. 
 
Men, efter fem dagars filmtittade blir det ganska tråkigt och därför ska jag nog försöka gå och jobba imorgon, även om huvudvärken inte är helt borta.
 
 
 
(Rubiken = ungefär så säger jag varje gång jag och M ser på en film som kanske är lite sorglig och han tittar på mig för att se om jag gråter).

Aj!

 
Jag kände mig helt okej idag. Det var nästan så att jag fick lite dåligt samvete över att jag var hemma istället för att jobba - för jag hade nog klarat av det. Jag har därför, hela dagen, varit inställd på att jag ska gå och jobba imorgon. 
Nu känns det inte lika självklart.
 
Huvudvärken smyger sig på igen - och jag blev så förvånad över att ha ont igen att jag började hulkgråta. Sedan skämdes jag över att jag grät och kände mig rätt glad över att M är och tränar.

Några bilder på julen:

 
 
 
 

Varde ljus!

 
Jag stannade hemma. När det blev eftermiddag och huvudet ville sprängas på nytt insåg jag att det var ett bra val trots karensdag på nästa lön.
 
Bilden ovanför är tagen mot vår balkongdörr. Ljusen från insidan speglar sig i glaset och utanför är det ännu mer ljus - bland annat från vår nya ljusslinga på balkongen. Jag tycker att det är himla trevligt med så mycket ljus.
 
M stör sig på människor som inte plockar ner julbelysningen efter jul. Själv skulle jag helt klart kunna ha den kvar tills våren kommer. Allt ljus är bra ljus i mörka tider. Eller ja, allt ljus förutom lysrörsbelysningen i taket i köket. Jag hatar verkligen det ljuset

Måndagsproblem

Jag har legat hemma och varit sjuk nästan hela helgen. Inte snuvig eller hostig utan bara väldigt hängig i kroppen och med väldigt mycket huvudvärk. Huvudvärken börjar ge med sig men den är fortfarande kvar och den hugger till och gör väldigt, väldigt ont då och då.
 
Jag vill bara stanna hemma och ta en massa nässpray och sova - så att huvudvärken släpper. Samtidigt så har jag inga synliga förkylningssymtom och nästan ingen feber alls och jag får därför väldigt dåligt samvete om jag inte går till jobbet. Jag förlorar ju också en del pengar på att stanna hemma, och det märks ganska tydligt när man har den lönen jag har. 
 
Så himla jobbigt beslut att ta.
 

Hela julen på en gång

 
Vår första första advent i lägenheten. Vi fick för oss att slå på stort med julpyntet direkt från start och vi var därför till IKEA och Rusta idag för att skaffa en svart plastgran, ljusslingor och julgranskulor.
Det kändes väldigt fel att pynta en julgran så långt innan julafton - men den är himla trevlig! Och eftersom den är i plast, vilket jag inte är van vid, så känns den ändå inte som en julgran.
 
Bäst idag var dock inte IKEA-köttbullar eller shopping utan allra bäst var julmusten - för den hade jag längtat efter sedan påskmusten tog slut.
 
 

RSS 2.0