HUND!

 
Igår var den här lilla pälsbollen hemma hos mig och hälsade på. Först var han blyg men jag köpte hans kärlek med lite bulle. Det slutade med att han pussade mig i örat så jag antar att vi är bästisar nu.

Att gå och handla

 
Jag älskar fan att strosa runt i butiker som säljer mat. Jag vill ha gott om tid på mig och titta på allt och välja noga. Det är nästan lite som terapi att få runt och klämma på förpackningar och jämföra priser. Om jag hade en bil skulle jag åka till ICA Maxi alldeles för ofta - så det är kanske tur att jag inte har någon.
 
PS. Fina silverskor va?

Fooled pork

 
Någon gång i våras (tror jag?) när jag var hos Sofie i Stockholm så passade jag på att köpa hem jackfruit (eftersom det inte finns att få tag på i Karlstad) och sedan har den liksom stått i skafferiet och bara väntat. Det går bra att ha den där, och låta den vänta, för den är konserverad. Men I ALLA FALL så bestämde jag mig till slut för att det var dags att tillaga den. Att jag drog ut på det så länge var för att det skulle ta tid och jag orkar ju knappt koka pasta som tar mer än 8 minuter... 
 
Jag följde inte något speciellt recept utan läste några stycken på internet och sedan gick jag på feeling. Jag stekte på den i olja med ett gäng goda kryddor, sedan hällde jag på bärs och lät det koka. Efter att det hade kokat ett tag så delade jag den med två gafflar, öste på tacosås (jag är ju inget fan av bbq) och körde in i ugnen. Det blev gott! Men det är också gott med en helt vanlig bönröra, och det går mycket snabbare att slänga ihop...
 
Sista jag var hos Sofie så köpte jag i alla fall några burkar till, så att jag kan göra det igen och tänka en gång till att "näe fan, bönröra är ju typ lika gott"

Önskelista

Jag tycker så synd om mig själv när det blir höst och då vill jag trösta mig med shopping, men sedan när jag har shoppat tycker jag mer synd om mig själv eftersom det kostar pengar att shoppa... Därför tänkte jag att någon generös miljonär kanske läser det här, tycker synd om mig, tänker "fyller inte hon år snart, hon borde få presenter" och sedan köper det här till mig:
 
Fantastiska Betty-örhängen från feministsmeden
Den här 5inist-tröjan
Sällskap till Drakes spelning i Sverige (och biljetter)
Boken Ännu mera vego (eftersom Mera vego är så himla bra!)
Presentkort så att jag kan shoppa utan att det kostar mig några pengar

Och sen kanske jag kan få en liten dejt med den där generösa miljonären också.

Fyra bilder från life:

För ett gäng helger sedan var jag på folkrace. Jag tänkte att jag åkte dit ironiskt men FAN VAD KUL DET VAR. På sant!
 
För någon helg sedan var jag i Stockholm och hängde med gulliga kompisar och gick på fantastiska RMH Blockparty och dansade till massa cool musik.
 
Förra helgen drack jag en rätt dålig margarita på krogen. Det blir fan allra godast när jag gör den själv!
 
Och i onsdags åt jag friterad chevre. Det var som en dröm. Vill äta den igen!
 
 

Lite mer otur

Igår var jag på min sista kontroll för min ITP. Min läkare sa att om det skulle komma tillbaka (vilket det är rätt stor risk att det gör) så kommer vi ändå inte att upptäcka det under någon halvårskontroll/årskontroll och därför behöver jag inte gå på fler sådana. Jag får själv vara uppmärksam på blödningar och ta nya prover om något skulle dyka upp. Så himla skönt!
 
MEN det är klart att allt inte ska gå bra...
 
Förra gången jag var på kontroll, för ett år sedan, såg man att jag har eosinofili (förhöjda värden av en viss sorts vit blodkropp) men man la ingen vikt vid det. Nu hade det dock ökat sedan förra året och även om det troligtvis inte är något farligt så ska jag, för säkerhets skull, gå och ta prover igen om ett år. Och om två år. 
 
Jag var så jävla ledsen igår för jag är trött på mitt blod nu. Vill byta ut det mot något snällare.
 

RSS 2.0