En vecka inom psykiatrin

I måndags började jag på min nya praktik. Den här gången ska jag göra fem veckor inom psykiatrin. LIA är ju ett så himla bra sätt att testa olika arbetsplatser för att se vad som fungerar bra/mindre bra. Just psykiatrin har jag varit väldigt tveksam till eftersom jag har tänkt att jag inte är stark nog för att skriva om så tunga saker - då är ju fem veckor lagom lång tid för att testa om jag kan.
 
Efter första veckan kan jag konstatera att det går bra Det är klart att det är jobbigt och jag blir väldigt berörd när jag sitter och skriver men jag har mått som vanligt när jag har kommit hem. Jag lämnar det tunga på praktiken.
 
Jag tror att det är två faktorer som gör att det fungerar:
1. Arbetsplatsen. Det är kul att vara där. Man får skratta och prata strunt på rasterna. Jag tror att det är jätteviktigt att ha den balansen, att det får vara tungt medan man sittet och skriver och sedan när det är rast får man istället prata om senaste avsnittet av Bonde söker fru (som jag inte tittar på, men ändä!)
 
2. Människor vårdas inom psykiatrin på grund av att dom mår dåligt. Det är SÅKLART jättehemskt, men,alla som går där mår dåligt. Varje anteckning jag skriver handlar om att någon mår dåligt. Jag kan inte minnas något specifikt alls som jag har skrivit, allt flyter ihop, vilket också gör det så mycket lättare att släppa. 
 
Här är några andra saker som har hänt i veckan:
1. Jag fick hem ett paket med kläder jag hade beställt. Kläder som sitter bra är alltid kul.
 
2. Jag fick också hem ett paket med ett GLITTRIGT mobilskal som jag köpt. Glitter är alltid kul.
 
3. Jag köpte en ta med-kaffe på väg till praktiken i fredags, förutom att jag spillde typ halva över mig så var det klumpar i den??? Från mjölken. Så jävla äckligt. Tänkte att det skulle bli ett stående fredagsunnande men nu är jag inte ett dugg sugen på att köpa kaffe från rosteriet igen.
 
4. Igår spelade jag TP och Bezzerwizzer. Inser att jag är lika dålig som en paradise hotel-deltagare på geografi och historia. Däremot går det ganska bra med fulkultur (typ frågor om paradise hotel-deltagare). Och medicin!
 
5. Igår drack jag ett rödvin som jag inte tyckte var äckligt. Vi kom fram till att det var ovanligt svagt för att vara rödvin så det var väl säkert därför. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0