Sammanfattning 2014 - mat

Bilderna har jag slängt in för att det ska bli lite lättare att läsa inlägget och de hänger alltså inte riktigt ihop med texten.

 
Det äckligaste jag åt:
Snabbmat på Hesburger på Åland. Det var inte gott. 
 
Jag har också letat efter en riktigt bra salamipizza och där är det lätt att istället få en riktigt dålig salamipizza. Det har därför blivit en hel del riktigt äckliga pizzor under 2014.

Andra ganska dåliga matupplevelser:
När vi har ätit på Guldapan i Karlstad. Första gången vi åt där fick jag en pizza som smakade mer som ett knäckebröd. Osten var nästan obefintlig men tomatsåsen smakade faktiskt ganska bra. Det var också riktigt dålig service.
 
Lunch på Koi i Karlstad. Det tog EN TIMME att få mat. Vem har ens tid att vänta så länge på lunch? Maten jag fick tillslut var god men de som hade valt deras andra "dagens" var rätt missnöjda. För människor som gillar sushi är nog sushibuffén som ingår i dagens lunch väldigt trevlig - men det gör ju inte jag.
 
Grillspett med tzatziki på Ankdammen i Karlstad. Jag vet inte hur Ankdammen "lyckades" men tzatzikin smakade inte ens lite vitlök.
 
 
Det godaste jag åt:
Libanesiskt på Underbar i Stockholm. Vi tog in en himla massa rätter och allt var gott. Eller ja, det var 2-3 rätter med köttfärs som jag inte åt, men resten var fan helt magiskt gott.
 
Pizza med salami och chili på både Teneriffa och Åland (det är en så bra salamipizza jag har letat efter i Sverige, hittills har jag inte hittat någon).
 
Andra riktigt bra matupplevelser:
Vi åt på Rice på Östermalm två gånger under vår semester i Stockholm och det var där jag provade både dumplings och färska vårrullar för första gången. Rolig buffé med stor variation och god mat!
 
De gånger vi åt på Glada Ankan i somras. Det var god mat och bra service.
 
Och såklart alla gånger jag har varit hemma och blivit bortskämd med mammas mat.
 
 
Det jag åt för första gången:
Dumplings och färska vårrullar. Gillade båda jättemycket!
Hummer åt jag också för första gången och det var jag inget fan av.
(Det var säkert mer, men det är vad jag kommer på just nu).
 
Det jag lagade för första gången:
Färska vårrullar, risotto och egen pasta var väl det mest utmanande.
 
 
Största förvåningen:
Sjukhusmaten jag fick när jag var inlagd var inte äcklig! Det var ju inga fantastiska måltider och det smakade inte så mycket av maten, men den var ändå helt okej god.
 
Det jag åt mest:
Säkert någon vardagsmat, typ korvstroganof, pasta med tomatsås eller någon wok.
Det blev också en hel del långkok typ pulled pork och söndagsgrytor med älgkött.
 
Jag lärde mig att äta:
Bönor! Jag har ätit lite bönor innan men under 2014 så började jag äta bönor på riktigt. Bra tycker jag för då är det lättare att laga vegetariskt. Nu gäller det bara att lura i M att han också gillar bönor.
 
Rinnig äggula! Det är ju helt fantastiskt, så himla onödigt att jag inte förstod det tidigare.
 
(Jag tror att jag snart har lärt mig att äta oliver också.)
 
Jag lärde mig inte att äta:
Jag provsmakade på köttfärs två gånger och tycker fortfarande att det är äckligt. Fisk som smakar mycket fisk ger mig fortfarande kväljningar.
 
 
Och slutligen, förhoppningar för matlagning och matintag 2015:
Jag hoppas, och tror, att vår resa till Warszawa i februari kommer att bjuda på en del spännande matupplevelser.
 
Jag hoppas också att jag kommer att äta ute mer och att jag då inte bara går på "säkra kort" utan vågar prova lite nytt.
 
Jag vill också laga mycket ny mat och försöka få lite mer variation i vardagsmaten. Det får gärna bli mycket vegetariskt. 
 
Till sist vill jag också bli bättre på att planera vad vi ska äta (i alla fall några dagar framåt) eftersom det underlättar så mycket i vardagen. 
 

Kommentarer
Postat av: hiphopemelie

VILKEN ROLIG LISTA <3 mat <3

2015-01-15 @ 09:39:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0