Jobba helg.

 
Efter tre dagars ledighet ska jag nu jobba helg. Jag känner mig jättetrött och jag hade hellre legat kvar i sängen hela dagen och halvsovit framför Netflix (precis som jag gjorde igår).
 
Egentligen ska jag jobba var sjätte helg men jag kan inte ens minnas när jag jobbade helg senast - så egentligen är det inte ett dugg synd om mig. 

Några saker jag har skaffat nyligen:

 Ett litet växthus och två små växter (kaktusen hade vi sedan innan):
 
En väldigt fin termos:
 
En bricka från Smögen-loppis, som just nu står på en pall och leker brickbord:
 
Tidskriftssamlare som får ny färg:
 
Och en jävligt stor (och tung) skärbräda:
 
(Nej, vitkålen var inte så varm att den var tvungen att ligga på ett underlägg, det bara råkade bli så liksom).
 

Hur varm är hästen?

(Min nya, fina häst som jag loppisfyndade på Smögen).
 
Igår var jag på återbesök på sjukhuset. Det känns som att det var det enda jag gjorde på hela dagen. Läkaren klämde lite på mig, kollade blodtrycket och sa att jag får sänka dosen med kortison lite till. Tack och bra jobbat kroppen!
 

Jag borde snart bli nervös.

Imorgon ska jag till sjukhuset på återbesök. Jag borde vara nervös men jag glömmer liksom bort det hela tiden så jag hinner aldrig riktigt känna den känslan.
 
Jag får nog ställa in en påminnelse på mobilen. Inte en påminnelse för att vara nervös alltså. Utan så att jag inte råkar glömma att gå dit. 

Nejnejnejnejnej.

 
Jag somnade under valvakan igår. Det var väl kanske lika bra med tanke på hur nedstämd jag blev imorse när jag insåg hur många rasister det finns.
 
Imorse hade jag kunnat gå upp tidigt och ta vara på solen på balkongen. Om jag gjorde det? Nej. Vad jag gjorde istället? Somnade om och sov länge. Ibland är det himla skönt att jobba kväll. 

Hemma igen.

 
Årets helg på Smögen är över. Det är så himla tråkigt när så bra helger tar slut. Jag har som vanligt fyndat på den fantastiska loppisen och tänkt "fan, finns det inget annat att äta än räkor här på västkusten?". (Det finns det - man får bara leta lite). 
 
I fredags grillade vi chilikorv på engångsgrillar, drack öl, blåste såpbubblor och dansade barfota på klipporna. Det var SÅ. HIMLA. FANTASTISKT.
 
Väl hemma i Karlstad igen har jag: badat badkar, ätit godis och rensat ogräset i tomatkrukan. Nu kollar jag på valvakan på SVTplay och känner mig både förväntansfull och uppgiven på samma gång - hur konstig känsla som helst.

Extra växter i tomatkrukan.

 
Det var alldeles för stark sol imorse för att jag skulle kunna ta en vettig bild (heja solen! jag är inte arg!). Men det jag försöker visa är alltså att det har börjat dyka upp några små, små växter i samma kruka som min tomatplanta - och jag vet inte vad det är.

Jag var dömd till vad jag såg men jag såg allting därifrån, från balkongen


Bra dag att jobba kväll.

 
Idag ska jag jobba kväll. Det är första gången på ganska lång tid. Jag och chefen har haft en deal om att jag inte ska jobba kväll eftersom jag har varit så himla trött och trasig på kvällarna (vilket troligtvis är pga medicinerna jag äter). "Det är bättre att vi flyttar ditt pass än att du inte jobbar alls" har han sagt. Nu är jag inte alls lika pigg som tidigare och känner mig därför trött och trasig dygnet runt - därför har jag sagt att jag vill prova jobba kväll igen.
 
Idag råkade vara en perfekt dag för att jobba kväll. För det första var jag och tog nya prover inför mitt återbesök på sjukhuset nästa vecka - eftersom jag inte hade någon tid att passa gick jag dit lite senare än vanligt vilket betydde att det inte var någon kö alls och provtagningen gick jättefort.
 
Solen skiner och det är himla skönt utomhus. Perfekt väder för en jobba kväll-morgon. Jag sitter ute på balkongen i solen, dricker kaffe, ser på jättefin dokumentär om omaka djur-par på SVTplay och målar naglarna. 
 
På mig har jag mina nya, mintgröna shorts. Jag insåg i helgen att jag inte kan ha några av mina gamla shorts. Kortisonmagen är liksom i vägen för knäppningen och gör att allt sitter tight och gör ont. Så igår köpte jag tre par nya short och två par nya byxor. Det är lika bra. Jag försöker att acceptera min kortisonkropp och för att det ska gå behöver jag kläder som sitter skönt. 

Fett mätt.

Har ätit buffé på Mongolian Steakhouse. Vill aldrig äta igen. I alla fall inte innan frukost.

Mer bilder från en härlig helg:En himla bra fredag:

 
Förtidsröstade. Shoppade. Åt lunch på balkongen. Drack öl med Lisa ute i solen i "vår trädgård" (Herrhagsparken). Dansade till Movits!.

Utsikt från ett lunchrum.

 
Imorgon är det äntligen fredag igen!
Mina planer inför imorgon är: jobba halvdag, förtidsrösta och gå och dansa till Movits! på Nöjesfabriken.
 
Det kan inte bli annat än bra.

Hello sunshine!

 
Solen är äntligen tillbaka! Jag vill så gärna att den stannar över helgen (för i så fall ska vi grilla och jag vill väldigt, väldigt gärna göra det). 

En bild på en gammal fredagsöl:

 
Jag drack den här ölen till vår onlinekebab för någon fredag sedan. (Jag tror det var en fredag i alla fall?). Den var med på bild då också men det känns bra att spara ett inlägg i kategorin som heter Fredagsöl - för det är ett ganska bekvämt sätt att hålla reda på mitt fredagsölsprovande.
 
Den får betyget "oj vad lättdrucken, köp gärna igen". 

Den fula och fantastiska materiella lyckan.

 
Idag hämtade jag ut ett paket från ASOS. Paketet innehöll bland annat ett skydd till min iPad. Eller ja. Det innehöll faktiskt två likadana. Jag hade bara beställt ett, men de hade väl fastnat lite i varandra, så jag fick två. 
 
(Det betyder dock inte att jag tänker köpa en ännu en iPad för att få användning av det).

On the road.

 
Bilresan igår gick jättebra. (Bilderna har jag såklart tagit när jag hade stannat bilen - jag har inte tillräckligt bra koordinationsförmåga för att fotografera och köra bil samtidigt). Allra mest nöjd var jag efter att jag vågade parkera helt själv när jag kom tillbaka till Karlstad. 
 
Eftersom jag kör bil så sällan har jag så himla dåligt självförtroende när det kommer till att parkera/köra ut från parkeringar. Jag ska försöka att köra bil lite mer nu. Då kanske självförtroendet blir bättre.

En himla bra dag!

Idag har jag (bland annat) stirrat upp i taket, druckit kaffe och fiskat en fisk:

Eller jo, nu händer det något!

 
Ikväll tankade jag för första gången i mitt snart tjugofemåriga liv. Att jag inte tankade under mina första tjugo år i livet är inte så konstigt - för då hade jag ändå inget körkort. Men att jag har hållt mig undan att tanka sedan jag skaffade körkort är nästan imponerande. När jag berättade för Therese att jag hade tankat för första gången i mitt liv idag så trodde hon att jag skämtade.
 
Jag har varit med och tittat på och hållt lite i pumpen (?) en gång tidigare. Jag har för mig att det var i mars.
 

Det händer ingenting.

 
Det händer inte så mycket i livet just nu. Jag jobbar, äter och sover. Jag orkar inte göra så mycket mer.
 
Jag är inte lika speedad av kortisonet längre. Det kanske är synd. När jag var det så orkade jag göra jättemycket.
 
 

Jag är dålig på att räkna men det går ofta bra ändå.

20 timmars arbete kvar tills jag får ta helg. Det låter ju som en evighet.
 

Det är bra med gummistövlar.

 
Det är mindre bra med ett paraply som vänder sig ut&in på grund av att det blåser så mycket.

Tisdagstrött.

 
Jag känner mig så himla trasig. Och trött. Försöker vakna med kaffe framför Gomorron Sverige. Det går ganska dåligt.

Det går ganska bra nu.

 
Trombocyterna var färre än sist men tillräckligt många för att jag ska få sänka dosen kortison lite till. Sticket gick bra. Jag har fått förnyat recept på min medicin mot munsår. Jag får använda kortisonsalva till mina handeksem även när jag äter kortisontabletter. Det är två rör istället för ett rör blod jag ska lämna inför mitt återbersök på sjukhuset (bara två, det är bra).

Måndagsprover.

Idag ska jag gå och ta ett nytt blodprov. Det känns jobbigt. Det är som att jag är mer nervös nu eftersom det har gått två veckor istället för en sedan min senaste provtagning. Som att det var lättare att göra det varje vecka istället för varannan.
 
Men, det känns också lite skönt att få en uppdatering på hur mina värden är. Jag har fått några små blödningar på mina ena axel och jag tror inte att det är något att vara orolig för - men det kommer att kännas bättre när jag får det bekräftat. 
 

Mål för dagen:

- Duscha
- Gå ut

Jag tror jag stannar här. På soffan. Hela dagen.

 
Jag tycker att det känns läskigt att vara förkyld/febrig nu när jag stoppar i mig kortison. Det känns som att jag inte riktigt vet hur sjuk jag är. Som att jag lurar kroppen att den är ganska pigg samtidigt som jag är helt utmattad.
 
Något annat som är läskigt med att behandlas med kortison är att jag får sendrag väldigt ofta. Jag förstod först inte kopplingen mellan sendrag och kortison men efter lite googlande har jag insett att det finns fler som har upplevt samma sak.
 
Google är så himla bra till sådant. Det är klart att det är jobbigt när jag råkar googla något skrämmande (som att användningen av Omeprazol skulle kunna leda till cancer) men framförallt så känns det väldigt bra att läsa om andras erfarenheter. Och det finns ganska mycket om människors upplevelser och erfarenheter kring att behandlas med kortison.
 

#YOLO

 
Har kommit hem från en jobbig arbetsdag. Vilat lite på soffan. Druckit fredagsöl (två små - inget nytt). Ätit tacos.
Nu har jag borstat tänderna och ligger i sängen. Innan 20.30 en fredagkväll.
 
 
Jag känner mig gammal, tråkig och väldigt, väldigt trött.
 
PS. Jag har fönstret lite öppet och hör BARN leka utanför. Små barn. Som är vakna längre än vad jag är.

Fredagsförkylning.

 
Ont i halsen vill inte släppa och jag känner mig trasig. Att gå och jobba känns som världens jobbigaste grej men jag har en del saker att göra så jag måste bita ihop ett litet tag i alla fall. Men, så fort dagen är över är det ju i alla fall tacos och helg! 

Fisk gånger två.

 
Jag och M blev rastlösa under dagen idag och tvingade oss därför att lämna lägenheten en liten stund. Vi bestämde oss för en roadtrip på en väg vi aldrig hade åkt förut. Vi hamnade i Henstad och tog oss sedan nästan hela vägen till Trossnäs (nä, jag har fortfarande ingen aning om vad det är för ställen?). Sedan vände vi och besökte Bergviks köpcentrum för lunch och lite matshopping.
 
Den fula fisken på bild två köpte vi inte - jag hade ju redan ätit rödspätta (bild ett) till lunch.

Nä blä.

 
Konstig känsla i halsen övergick till halsont. Hittills idag har jag mest legat på soffan och tyckt synd om mig själv, druckit kaffe och sett på en massa program på svtflow. Jag tror inte att jag kommer att göra så mycket annat idag. Jag har det ganska bra här ändå - förutom halsont då.

RSS 2.0